• Novinky

          • Ďakovný list zo Slovenského inštitútu vo Varšave
            • Ďakovný list zo Slovenského inštitútu vo Varšave

            • Tento týždeň naša škola obdržala ďakovný list zo Slovenského inštitútu vo Varšave, v ktorom sa chce veľmi pekne poďakovať študentom a pedagógom, ktorí krásne reprezentovali našu školu v rámci projektu Zlato Slovenska. Aj od nás im patrí, ďakujeme.

          • MAKOVICKÁ STRUNA 2017
            • MAKOVICKÁ STRUNA 2017

            •  

              Dňa 7. októbra 2017 o 17. hodine sa v Košiciach na Malej scéne divadla Thália uskutočnilo regionálne kolo súťaže Makovická struna 2017. Odtiaľ postupujú víťazi na celoslovenskú  súťaž do Bardejova. Našu školu reprezentovali žiačky 1. a 3. ročníka: Veronika Pastorová a Andrea Hajduková. Obe v svojich kategóriách získali strieborné pásmo. Na akordeóne ich doprevádzal žiak 3. ročníka Marián Hruška. V rámci súťaže spestrili nesúťažne program viacerí víťazi z minulých rokov.

              Naším žiačkam srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj naďalej!

          • Mladé slovenské talenty predstavili svoje umenie vo Varšave
            • Mladé slovenské talenty predstavili svoje umenie vo Varšave

            • V galérii Slovenského inštitútu vo Varšave sa 28. septembra 2017 uskutočnila prezentácia projektu Zlato Slovenska. Ako uviedla iniciátorka projektu Gabriela Trebuňáková z občianskeho združenia TA-DE-S (Talentované deti Slovenska), jeho názov zvolili nielen z dôvodu, že predstavuje ,,naozajstné zlato“ vo forme vzácnych šperkov, ale aj v prenesenom význame - zlato v hrdle a zlaté struny mladých muzikantov. Prezentácia bola sprevádzaná spevácko-hudobno-tanečným programom, kde vystúpili žiaci z nášho Súkromného hudobného a dramatického konzervatória na Požiarnickej ulici. Putovný projekt, prezentujúci nadanú slovenskú mládež, sa v minulom roku predstavil v Ríme, po Varšave je predbežne plánovaná jeho realizácia aj v Prahe, Viedni a Budapešti. Podujatie v hlavnom meste Poľskej republiky pripravil Slovenský inštitút vo Varšave v spolupráci s MZVaEZ SR a občianskym združením TA-DE-S.

            • Voľné pracovné miesto

            • Voľné pracovné miesto s nástupom ihneď na pracovnú pozíciu:

              -učiteľ hlavného odboru štúdia Hra na klavíri,

              -učiteľ predmetu Hra na klavíri.

              Kontakt: PaedDr. Nadežda Oláhová, telefónne číslo: 0917 506 670  

          • 25. VÝROČIE ÚSTAVY SR
            • 25. VÝROČIE ÚSTAVY SR

            • V piatok, 8. septembra, sa konal veľký slávnostný koncert pri príležitosti 25. výročiu Ústavy SR. Udalosti sa zúčastnilo takmer 600 študentov z celého košického kraja a významné osobnosti spoločenského, kultúrneho a politického diania.  Na úvod odovzdal predseda MO MS Košice – Myslava F. Mrva Zlatú medailu predsedu MS zriaďovateľovi nášho konzervatória, PaedDr. Gejzovi Adamovi, PhD, za dlhoročnú aktívnu pomoc pri uskutočňovaní matičných akcií. Nasledovali vystúpenia speváckeho zboru, folklórneho súboru, módna prehliadka a na záver vystupoval náš ľudový orchester a zmiešaný zbor. Bolo to prvé podujatie v tomto školskom roku, ktoré sa žiakom veľmi vydarilo. 

            • SLÁVNOSTNÉ VYRADENIE ABSOLVENTOV

            • Dňa 28. júna sa na našej škole konalo slávnostné vyradenie absolventov v odboroch tanec, hudobno-dramatické umenie, spev a hudba. Žiaci si po šiestich rokoch štúdia prevzali diplomy a odchádzajú nielen s titulom DiS. art., ale určite s mnohými umeleckými zážitkami a skúsenosťami. Prajeme im v živote všetko dobré. 

          • Slávnostná akadémia
            • Slávnostná akadémia

            • Dňa 15. júna 2017 sa konala na počesť 200. výročia narodenia J. M. Hurbana Slávnostná akadémia, ktorá sa uskutočnila za prítomnosti predsedu Matice slovenskej. Slávnostný referát predniesol pán plukovník František Mrva, ktorý bol aj spoluorganizátorom. Žiačky 5. ročníka nám predniesli pásmo o živote a diele tohto významného slovenského spisovateľa. Nechýbalo ani vystúpenie nášho ľudového orchestra a zmiešaného zboru.

            • Ľudová pieseň košickej mládeže

            • Dňa 5.5.2017 sa v budove Evanjelického gymnázia konal 13. ročník speváckej súťaže „Ľudová pieseň košickej mládeže“. Tejto sa zúčastnili žiaci základných škôl, stredných škôl, taktiež nechýbali kategórie konzervatórií a základných umeleckých škôl. Našu školu reprezentovali 3 študentky – Viktória Šamková, Agnesa Horváthová a Bohdana Žigová. Každá dostala diplom a knižnú cenu. Osobitne však gratulujeme Bohdane Žigovej za 1. miesto. Speváčky doprevádzali žiaci Filip Žiga na husliach a Július Bandy na kontrabase z 2. ročníka, Kristián Bandy na husliach z 5. ročníka a Zuzana Tomková na cimbale, ktorým ďakujeme za reprezentáciu školy. Súťaž sa konala pod záštitou Matice slovenskej. Súčasťou súťaže bolo i spoločné fotenie sa do rôznych novín v rámci Slovenska a zahraničia. Každoročne sa o to postará organizátor súťaže p. plk. F. Mrva.

            • Ping song 2017

            • Dňa 28. 04. 2017 sa v Zvolene, v priestoroch SZUŠ, Jesenského, konala súťaž v klasickom a populárnom speve. Bol to 7. ročník súťaže, ale pre kategóriu konzervatórií to bol 1. ročník. Študentka 6. ročníka Patrícia Pravlíková získala v 2. kategórii zlaté pásmo a zároveň sa stala absolútnym víťazom kategórie konzervatórií. Našu školu reprezentovali i ďalšie žiačky z 1. ročníka – Jessica Zubková a 2. ročníka – Klaudia Ferencová. Všetkým trom študentkám gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Zároveň ďakujeme i kolegom, ktorí sa zúčastnili súťaže – korepetítor p. P. Tomimu, učiteľke spevu p. Mgr. Weidlichovej a p. P. Oláhovi. 
              Teším sa na ďalšiu spoluprácu p. PaedDr. Františka Kováčová. 
              Odborná porota:
              Sisa Lelkes Sklovská
              PaedDr. Mgr.art. Ingrid Pinková ArtD.
              Jana Filová DiS. art

            • Rómska pieseň 2017

            • Dňa 27.04.2017 sa v našej škole konal 7. ročník krajského matičného festivalu Rómska pieseň 2017. Pred samotnou súťažou sa nám predstavil náš ľudový orchester, zbor a sólisti. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a prišli k nám žiaci z rôznych základných škôl. Víťazmi sa stali žiaci, ktorí okrem diplomu získali aj vecné ceny a určite aj výborný pocit zo seba. Organizátormi krajského matičného festivalu Rómska pieseň 2017 boli Matica slovenská zastúpená MO MS Košice - Myslava a naša škola. Porota to mala aj tento rok veľmi náročné. Napokon pri výbere najlepších v kategóriách chlapcov a dievčat udelila až šesť cien.

              kategória dievčatá:

              1. miesto - Diana Polyaková - ZŠ Ľudmily Podjavorinskej 1, Luník IX

              1. miesto - Vlasta Ďurašková - ZŠ Kecerovce 79

              2. miesto - Viktória Gézová - ZŠ Ľudmily Podjavorinskej 1, Luník IX

              2. miesto - Anna Miková - ZŠ Kecerovce 79

              3. miesto - Vanesa Geciová - ZŠ Júlie Bilčíkovej, Budkovce 355

              3. miesto - Slavomíra Žigová - ZŠ Medzev 183

               

              kategória chlapci:

              1. miesto - Franco Bugyi - ZŠ Medzev 183

              1. miesto - duo Igor Gáži a Vladimír Horváth - ZŠ Ľudmily Podjavorinskej 1, Luník IX

              2. miesto - Aleš Bugyi - ZŠ Medzev 183

              2. miesto - duo Ondrej Jano a Jozef Jano - ZŠ Jarmočná 96, Ždaňa

              2. miesto - Samuel Zupko - ZŠ Jarmočná 96, Ždaňa

              3. miesto - Michal Čisár - ZŠ Mládežnícka 3, Košice - Šaca

          • SÚŤAŽ: SPEV BEZ HRANÍC
            • SÚŤAŽ: SPEV BEZ HRANÍC

            • Dňa 24. 10. 2017 sa uskutočnil  11. ročník  speváckej súťaže: SPEV BEZ HRANÍC. Súťaž sa konala v Radničnej sále Miestneho úradu Košice -  mesto. Celkovo sa v 5. kategóriách zúčastnilo 155 spevákov. Piesňový repertoár bol rozličného žánru.  V kategórii 16+ bolo 29 spevákov (od 15 až po 70 rokov).  Naša žiačka 1. ročníka SANDRA KLEMPÁROVÁ získala CENU POROTY. Bola najmladšou účastníčkou tejto kategórie. Klavírnu spoluprácu mal Peter Tomi, na súťaž ju pripravila pani učiteľka MgA. Radana Weidlichová.

              Srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov!

              Do galérie SÚŤAŽ: SPEV BEZ HRANÍC boli pridané fotografie.

            • Košičan roka 2016

            • Naši žiaci vystupovali na galavečere pri príležitosti odovzdávania cien Košičan roka 2016, kde zaspievali pieseň Romale spoločne so zborom a s inštrumentálnym sprievodom. Fotky nájdete vo fotoalbume.

            • KOŠICE STAR

            • V dňoch 23.2. – 24.2.2017 sa v Centre voľného času uskutočnila spevácka súťaž v populárnej piesni pod názvom KOŠICE-STAR. Zúčastnili sa jej deti z materských škôl, základných škôl, základných umeleckých škôl, základných umeleckých škôl  2. a 3. stupňa, študenti stredných škôl, konzervatórií. Každý si mal pripraviť 1 pieseň so sprievodom klavíra, gitary alebo CD podkladom. V kategóriách sa objavili aj väčšie počty súťažiacich, najmä v 1. kategórii základných škôl 1.- 4. ročníka až 23 súťažiacich. Porota pozostávala z týchto členov: PaedDr. Katarína Grac, PhD., Mgr. Agnes Hornyak, Ján Czáras, PhD. a spevák Robo Mikla, ktorý bol aj hudobným hosťom. Tento rok bolo o 1 kategóriu navyše, bola to 8. kategória – spevácke zbory.

              Naši žiaci zo Súkromného hudobného a dramatického konzervatória na Požiarnickej ulici súťažili v 7. kategórii a reprezentovali našu školu veľmi pekne. Boli to žiaci hudobno-dramatického umenia, ale i odboru spev. Súťaž bola dvojkolová, porota zo súťažiacich vybrala 5 najlepších spevákov. V druhom kole z 5. postupujúcich porota vybrala troch víťazov. Na 3. mieste sa umiestnila žiačka 2. ročníka Klaudia Ferencová s piesňou od speváčky Adele. Víťazom aj postupujúcim do finálneho kola ( žiak 6. ročníka Matěj Boroš) boli porotcami odovzdané diplomy a vecné ceny. Celým programom nás sprevádzal maskot – Centruško a počas prestávok nás zabával známy spevák zo Superstar Robo Mikla.

            • Predstavenie- MATKA

            • Máme za sebou úspešné predstavenie Matka v podaní našich študentov 6.A triedy. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • VÝCHOVNÉ KONCERTY
            • VÝCHOVNÉ KONCERTY

            • Máme sa na čo tešiť!

              Vo februári nás čakajú 4 výchovné koncerty, kde budú vystupovať orchestre našej školy a zbor. Všetci sa spoločne stretneme a prinesieme trochu umenia do okolitých škôl.

              KEDY

              KDE

              ČAS

              MIESTO KONANIA

               

              02.02.2017

              Trstené pri Hornáde

              11:00

              ZŠ – klubovňa

               

              07.02.2017

              Ždaňa

              9:00

              Kultúrny dom Ždaňa

               

              07.02.2017

              Čaňa

              11:30

              ZŠ - telocvičňa

               

              14.02.2017

              Seňa

              9:00

              Kultúrny dom Seňa

               

            • SRDCE NA DLANI

            •  

              Organizácia Europacolon Slovakia po piaty krát v Košiciach zorganizovala pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníctva slávnostné udeľovanie cien dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam.

              Na slávnostnom odovzdávaní ocenení, ktoré sa konalo dňa 9.12.2016 slávnostný program hudobne sprevádzali študenti Súkromného hudobno- dramatického konzervatória na Požiarnickej ulici v Košiciach.

          • PRO EDUO
            • PRO EDUO

            • Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO sa zameriava primárne na ponuku vzdelávania a uplatnenia sa absolventov na trhu práce. Prezentácia vystavovateľov prebieha na formáte troch veľtržných dní na ploche viac ako 1.500 m2. Súčasťou veľtrhu je aj bohatý sprievodný program, realizovaný najmä formou workshopov, prezentácií, seminárov a konferencií

            • SÚŤAŽ- SPEV BEZ HRANÍC

            • V pondelok- 17.10. 2016 sa uskutočnil 10 ročník celomestskej speváckej súťaže: Spev bez hraníc 2016. 

              Súťaž sa konala v Radnickej sále miestneho úradu na Hviezdoslavovej ulici 7, v Košiciach. 

              Súťažné kritéria: 

              1. trvalý, prechodný pobyt v KE, alebo štúdium v Košiciach

              2. spev piesne so sprievodom ľubovoľného žánru vo zvolenej kategórií

              Súťaž hodnotila odborná porota: muzikologička p. Urbanová, členka spev. zboru ŠD p. Lašáková a popový spevák p. G. Tóth.

              Tejto súťaže z našej školy sa zúčastnili dve študentky druhého ročníka odboru SPEV- K. Axamská a K. Ferencová, ktoré súťažili v kategórii vek od 16 rokov.

              Z 31 učinkujúcich spevákov v kategórií E, sa na treťom mieste umiestnila naša študentka: K. Axamská. Pripravila ju  PeadDr. F. Kováčová, CD podklad nahral Mgr. P. Tomi. 

              Ceny udeľoval starosta Miestneho úradu KE- staré mesto p. Ľ. Grega.

              Súčasťou tejto kategórie boli aj žiačky ZUŠ- štúdium pre dospelých.

               

            • SÚŤAŽ- MAKOVICKÁ STRUNA

            • V sobotu- 22.10. 2016 sa uskutočnila spevácka súťaž Makovická struna, ktorá sa konala na malej scéne divadla Thália v Košiciach.

              Podmienky súťaže: 

              Zaspievať dve piesne- jednu ľudovú a jednu autorskú, alebo obidve ľudové. Predsedničkou odbornej poroty bola p. Iveta Svitok. Porota hodnotila podľa týchto kritérii: 

              1. kvalitný výber piesne

              2. kvalita hlasových dispozícii

              3. všeobecný dojem z inerpretácie

              4. ľudový odev speváka

              Z našej školy sa zúčastnili dve študentky druhého ročníka, odboru SPEV: 

              V. Šamková, ktorá v kategórii od 15 - 18 rokov získala druhé miesto

              A. Hajduková, ktorá v kategórii od 19 - 40 rokov získala tretie miesto.

              Piesne študentov nacvičila PeadDr. F. Kováčová 

               

    • Kontakty

      • Súkromné hudobné a dramatické konzervatórium
      • +421 948 208 480
      • Požiarnická 1, 040 01 Košice Slovakia
      • 42107148
      • 2022858662
      • Riaditeľka školy Mgr. Irena Adamová, DiS.art., MBA Tel.: +421 905 508 480 email: shdkke@gmail.com Zástupkyne školy PaedDr. Nadežda Oláhová - 0917 506 670 PhDr.Zuzana Šinská, MBA - 0917 506 640 zuzikova001@gmail.com Študijné oddelenie Ing. Katarína Husivargová Tel.: +421 940 657 273 E-mail: shdkke.asistent@gmail.com Personálne a mzdové oddelenie Bc. Katarína Kulichová Tel.: +421 917 506 680 E-mail: shdkke.dochádzka@gmail.com Výchovný poradca Mgr. Slavomír Klempár Konzultačné hodiny: Pondelok: 08:00- 16:00 Sociálny pedagóg Mgr.Jana Kočišová Koordinátor prevencie drogových závislostí a iných sociálno - patologických javov PhDr. Miroslav Píš Koordinátor výchovy k manželstvu a rodičovstvu PhDr. Katarína Zubková Koordinátor enviromentálnej výchovy Mgr. Soňa Miháliková Koordinátor výchovy k ľudským právam JUDr. Martin Lechman
    • Prihlásenie